Kroni Hutan Campsite

Paying Campsite
0.00
Kroni Hutan Campsite
Kroni Hutan Campsite

Lokasi : Kroni Hutan Campsite.
Kg. Sumsum Hilir, Janda Baik.

Salam Sejahtera..

Anda tengah mencari port camping? Haa ni kami nak memperkenalkan port campsite best kat korang.. Kami namakan tapak ni sebagai KRONI HUTAN CAMPSITE kerana tempatnya yang agak privacy, dan untuk ‘kroni-kroni’ yang sukakan nature. Kroni-kroni = geng-geng

Lokasi campsite ni terletak di dalam kawasan kebun, agak privacy sikit jadi sesuai untuk campers yang betul2 nak relax, nak tenang2. Sambil2 layan bunyi air sungai. Sungai pun sangat sesuai untuk pelbagai peringkat umur, ada kawasan yang cetek juga untuk anak2 mandi.

Disebabkan campsite ni bukanlah terletak betul2 di jalan besar, jadi dari segi penggunaan sungai pun tidaklah crowded, hanya yang menginap di situ je yang mandi.

️Kemudahan-kemudahan asas juga turut disediakan :

PLUG POINT
– Kami menyediakan Station plug point untuk memudahkan campers KRONI HUTAN CAMPSITE mengecas alat-alat seperti powerbank, lampu rechargeable DLL. Station ini dibuka 24 jam.

TANDAS
– Campsite ini juga turut menyediakan kemudahan tandas serta lengkap dengan sumber air bersih. Tekanan air paip juga laju. Campers tak perlu angkut2 air sungai.

SINKI
– Sinki juga tersedia untuk memudahkan campers mencuci alatan memasak dan sebagainya.

SUNGAI
– Air sungai di Janda Baik ni, airnya sejuk. Sangat sesuai untuk golongan dewasa dan kanak-kanak mandi. Ada kawasan yang cetek, dan ada juga kawasan yg dalam sikit. Anak2 boleh enjoy mandi.

Laluan masuk sesuai untuk kereta, motosikal, 4×4.

Kawasan parking juga turut disediakan. Parking tak berapa jauh. Ada juga kawasan drop-off barang2 sebelum nak parking. Tiada caj parking dikenakan.

Jom otai-otai campers cuba tempat kami, yang baru berjinak2 nak camping pon sangat2 dialukan… Kami tunggu anda sampai tempat kami tau.. Terima kasih 

Harga:

1 Tapak: RM50/malam

Camping Type
Camping
Environment
River
Facilities
Kitchen/Sink
Parking
Plugpoint
Shower
Toilet
Contact Information
Kroni Hutan Campsite, Kampung Sum Sum Hilir, Kampung Janda Baik, Bentong, Pahang, Malaysia

Disclaimer: The information on this page is for reference only. Please contact Kroni Hutan Campsite directly for further information.

This entry was posted in . Bookmark the permalink.